Visszapillantó-tükör gyárat épít egy indiai cég Mosonmagyaróváron

Indiai cég épít visszapillantó-tükör gyárat Mosonmagyaróváron, vásárlóik között lesz a kecskeméti Merdedes is. Kezdetben 250, később 400 embernek adnak munkát a gyárban.

A mosonszolnoki visszapillantó-tükör üzem tulajdonosa, az indiai SMR cégcsoport gyárat épít Mosonmagyaróváron. Az évente 7,5 millió személygépkocsivisszapillantó-tükröt előállító üzem első fázisban 250 embernek ad munkát, éves árbevételét 85-100 millió euró között becsülik.

A mosonszolnoki üzem kapacitása szűknek bizonyult, ezért 15 ezer négyzetméteres csarnokot emelnek a Tebodin Kft. tervei alapján a Mowin ipari parkban megvásárolt mintegy 30 ezer négyzetméteres területen. A csarnok terveinek érdekessége, hogy az európai és az indiai építészeti elveket ötvözik. Az épület generálkivitelezője a KÉSZ Építő Zrt. amelytől társaságunk első jelentősebb IPARIPADLÓ megbízását kapta közel 10.000 m2-en.

A csarnokban világszínvonalú technológiát telepítenek. Az új gyár megépítése révén megduplázódik az SMR (Samvardhana Motherson Refletec) magyarországi üzemeinek kapacitása. Az új üzem termékeit az európai autógyárak és azok magyarországi leányvállalatai számára szállítja majd, így egyebek között a magyarországi Mercedes gyár beszállítója is lesz.

A beruházást 2011. áprilisában adták át.

smr

joomla template 1.6